17.10.11

mini concert of Hujan and Najwa Latief


The Host

macam biasalah. kami kanak2 riang yang gilakan retisss.. hahah..

emm tak kenal sume.. kenal adik2 junior saya je, tp nama tak ingat le dik.. hohoh.. mintak maap. kami semua bersama Hang Dimas - pemain keyboard band Hujan. katanya dia org indonesia.. daku tak tauu.. klo tau dah ajak sembang2. hehehe..

Najwa Latief yang omel2.. suara mung sedak sungguh dik.. hok lagu pung.. *betul ke apa yg  saya tulis nih? haha*


dua diatas adalah host lelaki yg ada pada petang itu. sorg yg handsome d sbelah kanan adalah hafiz, pengacara choppp! kt tv9. hehehe.. yg sorg lg tu tatau namanye siapa..

don't know his name.. but he plays guitar. :)

Noh Hujan.

juga Noh Hujan.

agak gempak yee tajuknye.. hehe.. tapi, memang gempak la mini concert ni.. tv9 yang buat dengan kerjasama Rakan Muda UKM pada 15hb10 *hari yang berapa tidak baik dalam hidup saya. sigh*
eniweiii, walopun tak penuh DECTAR pada hari itu, we had fun thou.. thx tv9 sebab buat event mcmni kt UKM.. eeeh, sepatutnye ayat tu letak last skali. hahahaa.. takpee..
nothing much to story here.. cuma agak kecewa sbb Hana Tajima tak jadi datang.. baca kt twitter dia cakap dia sakit.. Doc tak bagi dia naik flight jauh2 sbb dia tak berapa sihat.. yang agak kelakar disitu, dia boleh plak nk buat lawak *saya rasa lawak la.. hehe* dengan menulis : "...i've been struggling with illness and can't make it to UKM, just stuck with the UK" --> see? dia boleh bgurau.. walaupon dia mmg kt UK at the time she posted it.. buat saya ayat yg dia tulis tu funny.. :)

tanpa memperpanjang lg cerita mengarut, mari kita saksikan rakaman video mini concert ini.. start from Najwa latief, pastu Hujan. sebelumnya, minta maaf dulu kalau kualiti video kurang memuaskan yee.. maklumla.. bukan penggemar iphone yang kalo rakam video hasilnya mcm rakam guna video camera canggih.. HD katakan.. huhu.. tp, vids kat bawah ni takde satupun yg kualitinya HD yer kawan2..

video

video

video

video


woh! 4vid terus upload..! bjaya upload ke tidak ni? harap2 nya bjaya la.. tak sanggup nk upload balik dengan tenet yg mcm siput kt UKM -__-"
ada byk lg vid Hujan nyanyi.. tp, nk upload byk2 pon bukan ada yg nak tgk sgt kan? uhuhu.. *berharap traffic naik letteeeww hahahaha*

ok lah.. itu saja yang nak dikongsi bersama.. gambar diatas tidak termasuk video adalah hasil curian saya dari fesbuk Pjah Fzah. *tipu la.. dah minta izin dah dgn org nye..* sooo.. trimakasih daun keladheeeee.. 




catatankaki :
penyakit dalam diri yang baru disedari adalah saya tidak boleh tidak membeli barang *apapun itu* apabila keluar jalan-jalan. pergi sendiri ataupun dengan oranglain sama saja.. HARUS atleast balik rumah membawa sesuatu yg baru yg dibeli d tempat yg dikunjungi pada hari itu. penyakit kronik. dari kecil hingga besar hal ini tidak disedari krn yang dibeli pon bnd2 kecik.. pensil comel2, notes comel2, diary comel2, pemadam comel2, pouch comel2, dll yg comel2 yg best utk dibelek2 time sampai rumah. it's fun and makes me happy :) happiness is important in someone's life. klo tidak bahagia, mcmn laaah hidup seseorang tu. hmmm..

14.10.11

wedding shoes

i'm excited!!!!!
hehe.. over kan?
aritu, saya n 2 of my fellow friends pergi ke jusco cheras selatan.. survey kasut untuk kenduri kawin..
sbb tu excited semacam je.. tgk kasut kan? siapa yg tak excited? lebih2 lg kasut tumit tinggi yg cantik2.. wuuiiiihhh.. geram je tgk. sbnrnya nk pg tgk kat shopping complex kt KL.. tp,  pegi mlm2.. lgpon pg dgn mmbr pompuan.. so, mcm kesian plak bawa dorg jauh2.. so, pg tmpt yg near bangi je la..

sampai JCS, one of my friend ni ttbe nk tgk beg.. hehehe.. pompuaaann.. mcm tak paham. :p
pegi la kami tgk2 beg kt jusco.. sayang, takde sale. saya pon tgk2 beg jg.. beg hantaran xde lg.. sobs sobs.. tp, tgk sume over budget jee.. klo lah sale, memang dah buka dompet dah.. *buka je -____-*

disebabkan jusco sale HARI INI iaitu 14hb10, bukan that day yg ktorg pegi tu.. kami memutuskan utk cuci mata je.. wuwuwu.. pastu, start la pg tgk bahagian kasut pula..
gataaall nk try ni try tu.. byk jgk la ktorg try2 kasut.. tp, gbr tak byk.. sbb byk sgt cuba2.. hehe..
beberapa gambar di bawah adalah kasut yg ktorg try n rasa2 mcm cantik utk kenduri..

ini cantik.. tp terlalu simpel.. harganya pulak.. mahal! huhu..

this one is my fave! simple yet elegant.. harga pon murah..

yg ni tgk depan2 sgt cantik.. tp tgk kt gbr mcm biasa plak.. harga? out of budget. huhu.. actually cari kaler purple atau gold.. yg hitam tu saja try..

this one is cute! ada kt vincci.. tp, kaler putih..

yg ini biasa je.. tak minat.

yang ini caaaantiiik n sexy.. tp, mahal sgt.. dah lari gile dr budget.. so, skip. huhu..
hmmm.. susah jg cari kasut utk wedding party ni kan? dah la nnti kne pakai kain jawa.. so, harus cari yg sesuai dengan pakaian..
my bestfriend kt indonesia ada tolong surveykan juga.. yang dia tgk, sume cantik2.. tapiii, harganya pn cantik -____-"

super sexy!!! harga pon super.. -___-" tp yg ni saya mmg minat sgt2.. klo ada duit lebih n tak jumpa yg cantik kt sini, saya beli kottt. huhuhu..

ini cantik tp kasut tertutup.. saya rasa tak sesuai pakai mcm ni dgn kain jawa.. so, reject.

yg ni plak, kasut wedding bestfriend saya tu. hehehe.. her mom yg belikan, hadiah wedding. cantik! sesuai dengan tema saya, purple-gold.
jadiiiiiii.. ada sapa2 nk sponsor utk kasut wedding saya? hahahaha motif sangat.. :p

Big Bad Wolf Sales 2011

When i read the title of my post, i can't tell that it was a big sale for books. 
i think it was a sale for animals.. or pets.. hahaha.. no no no.. i just didnt know that its about books. 
But, it is!!!
A BIG place that full of books, comics, magazines, and counters. hehehe.. yeah.. yesterday was my first experience went to the BBW. Since i landed my feet in Malaysia, i've never been to this kinda sales. Actually, never been to all kinda sales in Malaysia. Pity me -___-"

So, here are the piccas that i've succesfully captured from the moment i arrived at MAEPS near MARDI.. enjoy ;)


Inside the 'tram' *did i spell it right?* with my housemate Azlin n my  neighbour fellow, Fizah

all of the "for DUMMIES" books are here.. waaaa..

the cover of this book is cute..

crafting books.. crazyyy.. i wanna buy all of those crafting books i've seen there.. heheh..

thats me. the fat one who wore america's flag shirt. huhu. it's candid anyway.. but i manage to smile.  *am i?*

this pic was taken by my housemate. curik n upload dulu. hahaha

this is when i queued to pay the books.. and i saw this red riding hood girl.. *yeaaah* n i was like "hey, is that Hamis Jalikha?" then, i took her picture. hahahaa.. after that, i realized that she's not the person i was thinking. d-oh.
but she's beautiful thou :)
-------------

all of the above piccas was not the books that i've bought yesterday. hehe.. they were just the spice of my entry. eceeehh. :p
The piccas that u will be seeing was the books that i really2 wanna buy n i've already bring it to where i go while searching for mom's fave "tottochan" *which i couldn't find. sigh* Buuuut.. i chose not to buy. hiks.

this papercraft book was soooo breathtaking. the first time i saw it, i dont have time to think twice. i just took it n hold it in my arms. huhuh.. but, then.. i let it go -_____-"

this jacko's heavy memoirs book was breathtaking also.. thou i'm not his die hard fans.. but he is the king of pop y'all! i've got to have his book, atleast.. but then, when i think of my bf.. i finally put this heavy book back.. why did my bf interupted??

this is the only novel that caught my eyes. i want to buy this yesterday.. but, tell my self that this is a waste..  i don't have enough money to pay for other books if i buy this. thou it is very very very cheap! huhuhu..
-------------

Sooo.. when i finally made up my mind which books i should buy.. i hurried go to the counter n pay. after i paid all the books, i searched for my friends.. then, i found them in SKIN FOOD booth! waaa.. i'm so excited!!! hehe.. but they taken picture with the famous Melissa *the person who replies all of comments n questions in facebook page of Skin Food Malaysia* without me. -_____-"
nevermind, thou i didn't have the chance to take pictures with her, i came home with a lotta free stuff from SF. yay! thx to her.. hihihiih.. these are the piccas yo..

Azlin, Melissa, Fizah
tadaaaaa! those free stuff was not only one each ok.. i got more than one for the GoldKiwi, the Salmon, the Agave, and the Aloevera. uuuuw... i love it! hehehe..

And... we go home.
the tram. its cute! and it has name on each tram. the one we ride was Ikan Siakap n the one at the back was Ikan Mas. hehe

and that's me with my books, fizah + ekin with hers. happy!
-------------

So, what books that i bought actually??? hehehe.. u wouldn't believe i bought these books. me neither. huhu.

of all 6 books that i bought, only one book for me..

this one is for my mom. i couldn't find "tottochan" so, she requested this.

this one also a request from my mom..

this is a birthday present for my mommie.. she'll be 50 something this 18th. i bought this for  her spare time.. for sharpen her brain. fuyyo. hahaha

this one also for  mommie's birthday present..

and this..

finally, mine!!! huhuhuh.. actually, i have one book in mind.. an IT book.. flash cs4. but, i dont know why i chose this out of that important book. huhu.. wish i could go to BBW again.. -___-"

okay. that's all.. anyone wants to take me go to BBW again? i really want to buy other books there.. yesterday i didn't bring enough money.. sobs sobs..